Szia Drága Barátnőm/

Barátom!

„A sebeidből meríts bölcsességet.”

„Turn your wounds into wisdom.”

Oprah Winfrey 1954

 

Észrevetted, hogy nem kell hosszú gondolat ahhoz, hogy számodra is értéket adjon?

Nagyon kíváncsi lenne, hogy te mit mondanál erről a gondolatról!?

Van aki a múlt sérelmeit okként használja fel arra, hogy a jelenben megakadályozza a saját előrehaladását. Mondva azt, hogy „ha tudnád, miken mentem keresztül”. Ok, vagy indok, de aki ezt mondja, annak az előrehaladása attól függ, hogy mi miatt mondja ezt a mondatot.

  1. Sok mindenen keresztül ment, s neki ne is mondjon senki semmit, már mindent átélt, és nem képes, vagy nem hajlandó semmi újat megtapasztalni, vagy semmi változtatásra, megújulásra az életében.
  2. Sok mindenen keresztül ment és ezeket az élményeket nem rajtuk ülve, elcsomagolva, s napi batyuban magával cipelve él, hanem még ha így is tesz, ez a batyu nem napi mérget tartalmaz, hanem olyan apró megerősítéseket, amik azt igazolják, hogy (igen átéltem, igen tapasztaltam, igen tanultam) túlélte, és megerősödött általa.

Azok, akik a sebeiket nem takargatják, hanem felvállalva, büszkén viselik, ha eszükbe is jut, akkor is csak azért, hogy erőt merítsenek belőlük, az ilyen emberek előtt nincs akadály.

Visszatekinteni a múltba, s szembenézni a fájdalmakkal, a sérelmekkel nagyon kemény feladat. Viszont leszámolva a múlttal, nem elfeledve, hanem konkrétan táplálkozva belőle, egy állat fog előbújni belőled, aki vadászatra készül, s nem lesz előtte olyan cél, olyan préda, amit el ne érne, vagy el ne tudna ejteni, mert nincs takargatnivalója, nincs sebezhető pontja. Ha valaki ezeket a pontokat megtalálja, az nem a sebeket, hanem a motivációkat találja meg.

#quote #quotes #familyfirst #mobilnetworker #successfulmotherwife #successfulman #erfolg #networking #freiheit #live #faith #neverstoplearning #beyourbestself #lifeadvice #mentoring #lifestyle #selfgrowth