Part 2.

Szia Drága Barátnőm/Barátom!

Mint szülő szólok hozzád!

Ezt a témát most kérésre hoztam vissza. Apa figyelmetlen volt 2.

Még magam sem tudom, hogy mit fogok neked írni, de hidd el, hogy őszinte, s javítás mentes lesz.

Első kézből közvetlen neked, a legjobb szándékom szerint.

Az első posztban a fiamat az ölembe ültettem, s felolvastam a szerző pár sorát, ami arról szólt, hogy egy apa nem megfelelően bánt a fiával, s késő este, amikor a gyermek már aludt, bement a szobába, s úgy, hogy a gyermek nem hallotta, őszintén elmondta az érzéseit, hogy bánja a tetteit.

Ez egy nagyon nehéz téma, s ne hidd azt, hogy olyan apa vagyok, aki mindent jól csinál. Nem vagyok tökéletes és felvállalom a hibáimat.

Amiről most fogok írni, az csak és kizárólag az én gondolatom, ami viszont őszintén remélem, hogy segíteni fog neked, mint szülőnek, hogy átgondold az érzéseid, átgondold a tetteid és átgondold az egész életed.

Élet. Lét. Kapcsolatok. Érzések. Tettek. Vágyak. Reakciók. Harag. Düh. Becsvágy. Szeretet. Megbecsülés. Hit. Karma. Függőség. Siker. Kudarc. Kétség. Bizonyosság. Akarat.

Válogatás nélkül ezeket a szavakat olvasva, melyek azok, amik az életedet befolyásolják? És most ne gondolj a gyermekedre!

Mi az, ami téged mozgásba hoz?

Jelenleg 2021.10.02. van. 39 éves vagyok, férfi, családos, egy fiú gyerekkel.

Ha a főoldalon levő videót érted, akkor tudod, hogy miken mentünk külön-külön, s együtt is végig, hogy most ott tartsunk, ahol.

Az életemet végiggondolva, folyamatosan változtak a prioritások. Mindig mást tartottam fontosnak, mindig más volt a fókuszomban. Óvodában ki akartam tűnni a többiek közül. Iskolában szintúgy. Mindig is szerettem, ha elismernek, de ezt nem érzem hibának. Ahogy tehettem, megpróbáltam tenni is ezért, hogy jobbá váljak. A kérdés ott van, hogy ez egyáltalán az én prioritásom, célom, vagy más hatására teszem a dolgokat és mások célja az, amit magaménak érzek?

Gondolkozz el rajta, hogy volt-e nálad olyan szülői ráhatás, ami benned egy bizonyítási vágyat generált?

Azt hitted, hogy a te célod, közben csak az hajtott, hogy a szüleidnek megfelelj?

Minden tett, gondolat és érzelem hidd el, hogy kapcsolatban van a múltad eseményeivel. A sikerekkel, a kudarcokkal és azzal, hogy ezekre akkor hogyan reagáltál.

És MOST térjünk rá a gyermekedre.

Elhiszem, hogy jobb életet akarsz neki. Elhiszem, hogy észreveszed a hibáit, és elhiszem, hogy ezeket ki akarod javítani, hogy neki jobb legyen.

A reakciók, amiket viszont felé irányítasz, lehet, hogy többet árt, mint használ.

Nem csak a hibáira, hanem az erényeire is alapot kell adni, hogy reagálj.

Tisztában kell lenni önön magaddal, hogy ne essél bele abba a hibába, amibe akár a szüleid, vagy egy őszinte jóakaród, aki tényleg csak jót akar, de a tanácsa csak saját féltékenységét, félelmét, vagy cselekvőképtelenségét leplezi.

Tudd, hogy honnan indultál! FONTOS! Legyél tisztában, hogy most hol tartasz és mit értél el! Vedd számba a kudarcokat és az idáig átélt sikereidet. Itt vagy és lélegzel! Ez tény, ergo túlélted.

Ha most belegondolsz, hogy mi lenne, ha a kudarcokat kitörölnéd az életedből, mi lenne? Hidd el, nem tartanál ott, ahol vagy, mert a kudarcaid kellettek a sikerekhez.

A gyermekemhez próbálok a mindennapokban úgy állni, hogy bár szembesítem a gyengeségeivel, kiemelem az erősségeit is, és az aktuális helyzethez viszonyítva a támogatásomat minden esetben érezheti.

Nem vagyok egy mézesmázos szülő. Apa vagyok, aki jót akar a gyermekének, de bármi is legyen a mondandóm felé, mindig, mint egy felnőttnek, elmondom, hogy mi, miért történt részemről.

Nem hagyom kétségekben, mert az egyenesség, őszinteség számomra egy alap érték, viszont az álmait sosem veszem félvállról. Senki sem tökéletes. Te sem vagy az, viszont mindenkinek szüksége van arra, hogy higgyenek benne. Ez az üzletünknek is az alapja. Bizalom nélkül nincs haladás.

Ha csak ezt megfogadod, s elkezdesz hinni a gyermekedben, hogy azzá vállhat, ami akar, akkor a gyermeked nem hogy hinni fog benned, hanem Bízni fog benned. Érezni fogja, hogy nincs olyan gondolat, amit ne mondhatna el neked.

Folytassam?

Ha úgy érzed, akkor jelezz nyugodtan kommentben.

Áldott szép napot neked!