Pierpont Morgan megfigyelte, hogy minden embernek rendszerint két oka van bármely cselekedetére: az egyik jól hangzik – a másik igaz.

 

Szeretem a munkámat! Ezt mondtam már én is párszor, de gondolom te is ejtettél már ilyet ki a szádon. Persze van hogy igaz, más esetben pedig csak nem szeretnénk panaszkodni a másik ember előtt, vagy elmondani, hogy valójában mennyi áldozatot is hozok azért, mert olyan helyen kell dolgozni, ahol vagy a személyes megbecsülés, vagy a fizetés, vagy a szabadság nem adott.

Megszabják, hogy mikor étkezz, mikor végezd akár el a szükségleteidet, s szabadságra se akkor mehetsz el, amikor te akarsz.

Ez még csak a munkahelyi cselekedet, de kíváncsi vagyok, hogy mikre tudod még kifejteni ezt a rövid idézetet.

Egy biztos: amikor az igazi okokat összesíted, legalább őszinte leszel magaddal.

A változás joga előtted is ott áll, s Te vagy az egyedüli döntéshozó, aki képes olyan életet élni, ahol a jól hangzó, és igaz okok között nincs különbség.

Az igaz okokkal biztos kiindulópontot fogsz kapni ahhoz, hogy tiszta célokat állíts fel. Higgy magadban, kérj tanácsot, találd meg a saját utad, és indulj el rajta. Ebben iránymutatással tudok segíteni, az utat viszont neked kell bejárni. Nagyon nehéz lesz, főleg az elején, de ha fáj is, legalább tudod, hogy élsz. A kitartás meg fog edzeni és sokkal ellenállóbbá válsz. A gondolataid nem a múltra, hanem a jövő lehetőségeire fognak fókuszálni. Jól hangzik? Igen. Ez a Te jövőd!

#quote #quotes #familyfirst #mobilnetworker #successfulmotherwife #successfulman #erfolg #networking #freiheit #live #faith #neverstoplearning #beyourbestself #lifeadvice #mentoring #lifestyle #selfgrowth